Gastrotest: Restaurace Huang He

Zdroj:
Noviny Prahy 10

Číslo:
17/2003

Datum:
říjen 2003

Strana:
7

Autor:
(ZH)

Článek na webu Novin Prahy 10
Článek v Novinách Prahy 10 (formát PDF)

Po celé Praze najdete spousty čínských restaurací s příjemnou obsluhou, ale ne v každé vám bude chutnat…

Navštívíte-li restauraci Huang He, bude vás obsluha vítat pozdravy a úsměvy jim typickými už ve dveřích. Z toho vyplývá, že čekání na nabídku jídelního lístku nestojí ani za řeč. Obsluha je u vás v mžiku a příprava jídla není také nikterak dlouhá.

Vybírat si můžete z mnoha specialit, které ve většině čínských restaurací po Praze, v nabídce vůbec nenajdete.

Výběr polévek je z devíti druhů. Mezi netypickými předkrmy najdete smažené šneky či mušle (48 Kč). Při volbě hlavního jídla budete váhat, zda ochutnat králíka, jelena, hovězí, vepřové, jehněčí, krevety, rybu, kachnu či kuře. To vše připravované jak na sladko, tak ve variantě pikantní. Rozhodnete-li se pro oddělení specialit a ochutnáte mušle sv. Jakuba s chřestem a čínskými houbami, je pravda, že si trochu připlatíte (255 Kč), nicméně budete uspokojeni jejich přípravou. Dáte-li přednost kuřeti s jablky, rozinkami a olivami, pochutnáte si ne méně (125 Kč). V cenách je zahrnuta i příloha a to rýže. Výhodou této restaurace jsou dětské porce, které se pohybují v cenové relaci okolo 60 Kč.

Můžete si zde zajít jen na zelený či jasmínový čaj (32 Kč) nebo čínské pálenky a vína (okolo 80 Kč). V nealko nabídce objevíte oblíbené nápoje jako Cola, Fanta, Sprite (0,2 l 22 Kč), Mattoni (0,33 l 22 Kč), vše za příznivé ceny.

Máte-li v oblibě zrovna čínskou kuchyni, jistě nebudete návštěvou právě této restaurace zklamáni.

Prostředí *** Obsluha **** Toalety *** Jídlo **** Nápoje *** Ceny ***