Čínská kuchyně na vysoké noze

Zdroj:
Magazín F.O.O.D.

Číslo:
10/2015

Datum:
22. 9. 2015

Strana:
27

Autor:
Jana Chmelíková a Jana Vašáková

Foto:
Jakub Jurdič a Tomáš Lébr

Voňavá a křehká kachna

6-8 porcí
příprava: 3 hodiny

kachna (1,8-2kg), sůl a bílý pepř, 1 lžíce krupicového cukru, 250 ml bílého nebo rýžového vína, špetka skořice, 1 větší badyán, 1 tobolka černého kardamomu, 4 kuličky černého pepře, 2 kuličky sečuánského pepře, 1 sušená feferonka, 1 bobkový list, 1 cibule, olej

Kachnu očistěte a ze všech stran potřete solí a bílým pepřem. Nechte v ledničce odležet alespoň 2 hodiny. Přebytečnou tekutina slijte. Kachnu dejte vertikálně do většího hrnce a podlijte asi 4 litry vody. Přidejte ještě trochu soli, lžíci krupicového cukru, vína a všechno koření. Překryjte poklicí a na mírném ohni vařte asi hodinu. Pak kachnu vyjměte a nechte dokonale oschnout. Před podáváním ji asi 5 minut smažte ve středně rozpáleném oleji.

●●●

Pin Huang:
Pin Huang se do České republiky přestěhoval před 22 lety a necelý rok po svém příjezdu otevřel dnes už legendární restauraci Huang He v pražských Vršovicích. Právě v podnicích, jako je ten jeho, můžete ochutnat opravdu skvělou „čínu“ na úrovni a tak, jak má skutečně být. Vaření se věnoval už ve své domovině a tady prostě jen pokračuje v tradici kvalitní čínské gastronomie. Ze všeho nejraději se Pin Huang věnuje sečuánské kuchyni. Jeho speciality můžete ochutnat také ve stejnojmenné restauraci ve Vysočanech nebo v bistru v Mladé Boleslavi.
www.huanghe.cz